ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι εκπτώσεις δεν εμφανίζονται βάσει της Υπουργικής Απόφασης 35935/2023. Οι τιμές μας παραμένουν το ίδιο χαμηλές.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι εκπτώσεις δεν εμφανίζονται βάσει της Υπουργικής Απόφασης 35935/2023. Οι τιμές μας παραμένουν το ίδιο χαμηλές.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

BLOG

Ενυδάτωση προσώπου μετά την έκθεση στον ήλιο

Ενυδάτωση προσώπου μετά την έκθεση στον ήλιο

Ενυδάτωση του προσώπου μετά την έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού


Η ενυδάτωση του προσώπου μετά την έκθεση στον ήλιο είναι σημαντική για την αποκατάσταση της υγρασίας και την ανακούφιση της επιδερμίδας από πιθανή αφυδάτωση και ερεθισμούς. Η ενυδάτωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.  Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας μπορεί να προκαλέσουν έντονη αφυδάτωση και ξηρότητα στην επιδερμίδα. Ο ήλιος απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα, ενώ το αλάτι της θάλασσας μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το δέρμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αίσθηση ξηρότητας, τραχύτητας και την ενίσχυση της ευαισθησίας.

Ποια είναι τα οφέλη της ενυδάτωσης;


Η ενυδάτωση του προσώπου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης της επιδερμίδας.

  • Διατήρηση της ελαστικότητας: Η ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
  • Πρόληψη της ξηρότητας: Η τακτική ενυδάτωση προλαμβάνει την ξηρότητα, που μπορεί να οδηγήσει σε τραχύτητα, ξεφλούδισμα και δυσφορία. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα διατηρείται απαλό και λείο.
  • Προστασία από εξωτερικούς παράγοντες: Τα ενυδατικά προϊόντα δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος, το οποίο το προστατεύει από τους εξωτερικούς ρύπους, τη ρύπανση και τις επιβλαβείς επιδράσεις των ακτίνων UV.
  • Ισορροπία της λιπαρότητας: Ακόμα και τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται ενυδάτωση. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, προλαμβάνοντας την υπερβολική λιπαρότητα και τη δημιουργία ακμής.
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος: Η ενυδάτωση συμβάλλει στην ομοιομορφία της υφής του δέρματος, κάνοντάς το πιο απαλό και βελούδινο στην αφή. Επίσης, βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή του μακιγιάζ.
  • Καταπραϋντική δράση: Τα ενυδατικά προϊόντα συχνά περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά που μπορούν να μειώσουν ερεθισμούς και κοκκινίλες, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Βαθιά ενυδάτωση στο σπίτι - 4 εύκολα βήματα για το καλύτερο αποτέλεσμα

Βήμα 1ο: Καθαρισμός
Το κυριότερο βήμα μιας σωστά ενυδατωμένης επιδερμίδας είναι ο σωστός καθαρισμός της. Χρησιμοποιούμε πάντα ένα καθαριστικό που δεν περιέχει σαπούνι σέβεται το pH της επιδερμίδας και δεν το αφυδατώνει.
H χρήση απαλού καθαριστικού μετά την έκθεση στον ήλιο, καθάριζει το πρόσωπό αφαιρεί τον ιδρώτα, το αλάτι και τυχόν υπολείμματα αντηλιακού, απομακρύνει ρύπους και περίσσια σμήγματος.
Επικουρικά δύο φορές την εβδομάδα ένα ήπιο scrub καθαριστικό βοηθά στην  απελευθέρωσή των φραγμένων πόρων και να δίνει στα κύτταρα το οξυγόνο που χρειάζονται. Μια απαλή απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, επιτρέποντας στην ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί καλύτερα.

Βήμα 2ο: Κρέμες ενυδάτωσης
Οι κρέμες ενυδάτωσης προσφέρουν παρατεταμένη ενυδάτωση, αντιγηραντική δράση, λάμψη, σύσφιξη και ελαστικότητα, σύσφιξη πόρων, ζωντάνια και ευεξία
Επιλογή κατάλληλης ενυδατικής κρέμας
  • Για ξηρό δέρμα: Επιλέξτε μια πλούσια, κρεμώδη ενυδατική κρέμα με συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, το έλαιο αργκάν ή το υαλουρονικό οξύ.
  • Για λιπαρό δέρμα: Χρησιμοποιήστε ελαφριές, μη λιπαρές φόρμουλες όπως τζελ ή λοσιόν, που περιέχουν συστατικά όπως η γλυκερίνη και η νιασιναμίδη.
  • Για μεικτό δέρμα: Συνδυάστε μια ελαφριά κρέμα για τις λιπαρές περιοχές (Τ-ζώνη) και μια πιο πλούσια για τις ξηρές περιοχές.
  • Για ευαίσθητο δέρμα: Προτιμήστε υποαλλεργικές και χωρίς άρωμα κρέμες, που περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη βέρα ή η πανθενόλη.
Μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενυδατικούς παράγοντες, όπως η αλόη βέρα, η γλυκερίνη ή το υαλουρονικό οξύ, βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας και στη μείωση της φλεγμονής.

Βήμα 3ο: Μάσκες ενυδάτωσης
Μία ενυδατική μάσκα προσώπου με συστατικά όπως καρύδα, αγγούρι ή μέλι βοηθά στην αποκατάσταση της χαμένης υγρασίας και προσφέρει  επιπλέον θρέψη. Οι μάσκες ενυδάτωσης δρουν γρήγορα σε μόλις 10 με 15 λεπτά, προσφέροντας την πιο άμεση ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα.
Έχουν εύκολη εφαρμογή με άμεσα ορατά αποτελέσματα και χαμηλό κόστος.
Αποκαθιστούν τον επιδερμικό φραγμό, διεισδύουν βαθιά στο δέρμα, μειώνουν τις γραμμές αφυδάτωσης, αφήνουν το δέρμα πιο απαλό και λείο, εξισορροπούν τον τόνο και ενισχύουν τη δράση άλλων καλλυντικών προϊόντων.


Βήμα 4ο: Ενυδατικοί οροί -  Serum
Οι οροί (serum) έχουν ελαφριά υφή, διεισδύουν στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας. Η διαφορά τους έγκειται στη σύνθεση, η οποία σχηματίζει ένα ορατό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος, κλειδώνοντας την υγρασία στο εσωτερικό.  Έχουνε ελαφριά υφή και διεισδύουν στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας προσφέροντας ενυδάτωση μακράς διαρκείας.
Η χρήση ενυδατικού ορού (serum) προσφέρει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα:
  • Υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών: Οι οροί περιέχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών από τις κρέμες, επιτρέποντας πιο στοχευμένη φροντίδα και γρηγορότερα αποτελέσματα.
  • Ελαφριά υφή: Οι οροί έχουν λεπτόρρευστη υφή, που τους επιτρέπει να απορροφώνται εύκολα και να διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα, ενυδατώνοντας αποτελεσματικά χωρίς να αφήνουν λιπαρή αίσθηση.
  • Ενίσχυση της ενυδάτωσης: Ενυδατώνουν το δέρμα σε βάθος, κάνοντάς το πιο λείο και ελαστικό. Είναι ιδανικοί για χρήση πριν από την κρέμα, ενισχύοντας τη συνολική ενυδάτωση.
  • Αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών: Ανάλογα με τα συστατικά τους, οι οροί μπορούν να στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η αφυδάτωση, η γήρανση, οι πανάδες ή η θαμπή επιδερμίδα.

Ένας ενυδατικός ορός προσφέρει πιο έντονη και στοχευμένη ενυδάτωση, ενώ βελτιώνει τη συνολική φροντίδα του δέρματος. Η χρήση ορού με υαλουρονικό οξύ πριν από την ενυδατική κρέμα ενισχύει την βαθιά ενυδάτωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Ενυδατική κρέμα και ενυδατικός ορός αποτελούν το τέλειο boost για μια ολοκληρωμένη φροντίδα προσώπου.

Άλλοι παράγοντες, εκτός του ήλιου, που προκαλούν αφυδάτωση του δέρματος

  • Ξηρός Αέρας: Η χαμηλή υγρασία, είτε από τον κλιματισμό, είτε από τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα.
  • Κακή Διατροφή: Η έλλειψη υγρών, βιταμινών, και ανόργανων συστατικών στη διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ενυδάτωση του δέρματος.
  • Πολύ Ζεστό Νερό: Το μπάνιο ή ντους με πολύ ζεστό νερό μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια του δέρματος, προκαλώντας ξηρότητα.
  • Ανθυγιεινός Τρόπος Ζωής: Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να συμβάλλουν στην αφυδάτωση του δέρματος.
  • Ιατρικές Καταστάσεις: Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως η ξηροδερμία ή η ψωρίαση, το στρες και ορμονικοί μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την αφυδάτωση του δέρματος.
  • Φαρμακευτική Αγωγή: Ορισμένα φάρμακα, όπως τα διουρητικά, μπορεί να έχουν ως παρενέργεια την αφυδάτωση του δέρματος.
  • Ανεπαρκής πρόσληψη νερού: Η κατανάλωση αρκετού νερού καθημερινά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος εκ των έσω. Η σωστή και τακτική ενυδάτωση θα διατηρήσει το δέρμα σας υγιές, απαλό και λαμπερό, ενώ θα το προστατεύσει από την πρόωρη γήρανση και τους εξωτερικούς παράγοντες.

Tips για ένα λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα
  1. Πιες άφθονο νερό (½ με 2 λίτρα την ημέρα): Η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται και από μέσα προς τα έξω. Πίνε πολύ νερό για να ενυδατώσεις το δέρμα σου και να αποτρέψεις την αφυδάτωση.
  2. Διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά
  3. Αντηλιακό, πάντα το κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος.
  4. Σωστός καθαρισμός: Βασικό πλεονέκτημα είναι η Καθημερινή Ρουτίνα
    • Πρωί: Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Αντηλιακή προστασία είναι επίσης σημαντική για να προστατεύσετε το δέρμα από την αφυδάτωση που προκαλεί ο ήλιος.
    • Βράδυ: Μετά τον καθαρισμό και πριν τον ύπνο, εφαρμόστε μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα ή ένα θρεπτικό λάδι προσώπου για να θρέψετε το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ομορφιά είναι ένας συνδυασμός σχήματος και αναλογίας που προκαλεί ευχαρίστηση και θαυμασμό σε αυτόν που το βλέπει. Άλλωστε ο Αριστοτέλης παραμένοντας επίκαιρος είπε τον 4ο π. Χ. αιώνα ότι “Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον” δηλαδή, η ομορφιά είναι η καλύτερη συστατική επιστολή.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγευτικό από την ομορφιά ενός εκφραστικού προσώπου. Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ομορφιά, μερικές ίσως απλώς να μην έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τη μοναδικότητά τους.


ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, BSc Φαρμακευτικής 
CEO Φαρμακείο ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ E.E. - HomePharmacy.gr
<span>ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ </span>Για αγορές άνω των icon ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 39.00€
<span>ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ</span> Δωρεάν επιστροφή προϊόντων icon ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ Δωρεάν επιστροφή προϊόντων
<span>AΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ</span> 128 bit SSL protocols icon AΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 128 bit SSL protocols
<span>35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΡΑΣ</span> Εξειδικευμένο Προσωπικό icon 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΡΑΣ Εξειδικευμένο Προσωπικό