υνατότητες παρασκευής κρέμας από τον 6ο μήνα.
Παρασκευή με γάλα σε σκόνη
1.Βράζετε 200 ml νερό και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 50°C περίπου.
2.Ετοιμάστε περίπου 200ml βρεφικό γάλα (π.χ HiPP 2 Bio Combiotic®).
3.Προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας (22g) κρέμας σε ένα πιάτο.
4.Προσθέστε το έτοιμο βρεφικό γάλα στην σκόνη κρέμας και ανακατέψτε.
5.Αφήστε να διογκωθεί μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγξτε τη θερμοκρασία.
Παρασκευή χωρίς γάλα, με προσθήκη φρούτων
Βράζετε 100ml καθαρό πόσιμο νερό και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να φτάσει περίπου τους 50C. Βάζετε 1-2 κουταλιές της σούπας (11g) κρέμας HiPP σε ένα πιάτο. Προσθέτετε το νερό που έχει κρυώσει και ανακατεύετε. Προσθέστε 1/2 ποτήρι (περίπου 95g) φρούτων HiPP (π.χ. αχλάδι Williams Christ) και 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφήστε τη κρέμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία.
Παρασκευή με γάλα
Βράζετε σε ένα μαγειρικό σκεύος 150 ml πλήρες γάλα. Αφήνετε να κρυώσει περίπου μέχρι τους 50°C. Βάζετε σε ένα πιάτο 2-3 κουταλιές της σούπας (25g) HiPP Bircher Μούσλι. Προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα να διογκωθεί μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία.
Σημαντικές οδηγίες:
Είναι σημαντικό για την υγεία του μωρού σας να τηρείτε τις οδηγίες παρασκευής και δοσολογίας.
Ταΐζετε την κρέμα στο μωρό πάντα με κουτάλι και παρασκευάζετε φρέσκια κρέμα σε κάθε γεύμα.
Κλείστε πάλι το φακελάκι που ανοίξατε μετά την αφαίρεση του προϊόντος και κρατήστε το σε ξηρό περιβάλλον και θερμοκρασία δωματίου.
Το περιεχόμενο πρέπει να καταναλωθεί εντός 3-4 εβδομάδων.
Μην ζεσταίνετε την κρέμα στον φούρνο μικροκυμάτων (κίνδυνος εγκαύματος!).
Φροντίζετε κάθε βράδυ την στοματική υγιεινή του μωρού ήδη από τα πρώτα στάδια της οδοντοφυΐας και μην ταΐζετε ξανά μέχρι να κοιμηθεί